Supă-cremă de păstârnac şi fasole. Reţeta lui Jamie Oliver

Supa crema de pastarnac si fasole jpeg

În doar 45 de minute, urmărind pas cu pas reţeta recomandată de Jamie Oliver, vei reuşi să prepari o delicioasă supă-cremă de păstârnac şi fasole. Dar adevărata savoare a acestei supe vine din frunzele de salvie, un ingredient ce nu trebuie să lipsească din bucătăria ta.

Supă-cremă de păstârnac şi fasole – Ingrediente

1 ceapă 2 bucăţi păstârnac mare 420 g (conservă) boabe de fasole albă 1 crenguţă de salvie proaspătă 1 foaie de dafin 1 litru de supă de pui

Pentru decorul crocant

1 păstârnac

2 crenguţe de salvie proaspătă

ulei

Supă-cremă de păstârnac şi fasole – Mod de preparare

Pentru supă, cureţi şi toci ceapa şi păstârnacul. Scurgi bine şi clăteşti în apă boabele de fasole albă, apoi alegi frunzele de salvie şi le toci. Încingi 50 ml de ulei într-o tigaie, la foc mediu, apoi căleşti ceapa şi păstârnacul 10 minute, până se înmoaie legumele, dar ai grijă să nu le laşi să se coloreze prea tare. Adaugi foaia de dafin, fasolea, salvia şi supa de pui, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi laşi să fiarbă totul 15 minute.

Pentru decorul crocant, preîncălzeşti cuptorul la 200 de grade Celsius. Cureţi şi tai păstârnacul în felii foarte subţiri (cu o razătoare mandolină, dacă ai), apoi alegi frunzele de salvie. Ungi feliile de păstârnac şi frunzele de salvie cu ulei şi le dai la cuptor 5-10 minute, verificându-le din când în când, până devin crocante.

Scoţi din supă foaia de dafin, apoi pasezi supa cu un blender vertical până la omogenizare. Dacă este nevoie şi supa-cremă este prea groasă, mai adaugi supă de pui strecurată. Condimentezi după gust, apoi serveşti supa-cremă cu un strop de ulei de măsline şi cu păstârnacul crocant pe deasupra.

Sursa + foto: jamieoliver.com

Supă cremă de conopidă şi năut

Supă cremă de conopidă şi năut

Supă cremă de dovlecei

Supă cremă de dovlecei

Supă cremă de praz şi cartofi, săracă în sodiu

Supă cremă de praz şi cartofi, săracă în sodiu

Supă cremă de napi

Supă cremă de napi