Supă-cremă de roşii cu bacon

Prepară la tine acasă această supă-cremă de roşii, după o reţetă deosebită, care conţine, printre altele, şi bacon. Deşi pare greu de crezut, prepararea ei începe cu bacon şi se pare că roşiile fac casă bună cu acest tip de şuncă. Este o supă un pic dulce, suficient de cremoasă şi simplu de preparat. În mai puţin de o oră, savoarea legumelor din această supă (morcovi, ceapă şi usturoi) îţi va învălui bucătăria.
Ingrediente (4 porţii)
4 felii de bacon, tăiate în bucăţi mici 2 morcovi tocaţi jumătate de ceapă albă, tocată 4 căţei de usturoi, tocat fin 1 lingură şi jumătate de pastă de tomate 1 lingură de făină 4 căni (950 ml) de supă de pui (acea apă în care ai fiert legumele şi carnea de pui, de care vei avea nevoie mai degrabă pentru a subţia supa-cremă de roşii la final, dacă este nevoie) 1/2 linguriţă de cimbru uscat 1 frunză de dafin 1 conservă sau borcan mare (800 g) de roşii întregi în suc propriu smântână, opţional – adaugi la final în supa-cremă de roşii, dacă doreşti
Mod de preparare
Prăjeşti baconul într-o oală mare de supă, la foc mediu spre mic, până când şunca devine crocantă şi este bine rumenită, cam 5-8 minute.
Adaugi apoi morcovii, ceapa şi usturoiul peste baconul din oală. Sotezi aceste ingrediente 5-10 minute, până când legumele sunt foarte moi şi aromate.
Adaugi pasta de tomate, amesteci câteva minute până când poţi să vezi/să miroşi pasta de tomate, care începe să se caramelizeze şi să capete o culoare maronie. Adaugi făina şi amesteci cam 1 minut.
Torni apoi într-un castron roşiile de la borcan sau conservă, împreună cu sucul propriu, şi le zdrobeşti cu mâinile. Adaugi supa de pui, cimbrul, foaia de dafin şi aceste roşii făcute pastă în supa de pe aragaz.
Fierbi la foc mic 30 de minute. Transformi supa într-un piure cu un blender, în mai multe reprize, şi o adaugi din nou în oala. Adaugi smântână după preferinţe.
Sursa: pinchofyum.com