Supă cremoasă de pui cu ciuperci

În zilele reci de toamnă, încălzeşte-te cu o delicioasă supă de pui cu ciuperci. Ca bonus, îţi menţionăm că este o reţetă rapidă, iar supa preparându-se în numai 30 de minute.
Ingrediente
1 lingură ulei de măsline 230 g pulpe de pui dezosate, fără pieliţă, tăiate în bucăţi mai mari sare grunjoasă, după gust piper negru măcinat, după gust 2 linguri unt 3 căţei de usturoi, tocaţi 230 g ciuperci, tăiate felii subţiri 1 ceapă tăiată cubuleţe 3 morcovi, curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe 2 tije de ţelină, tăiate cubuleţe ½ linguriţă cimbru uscat 30 g făină 1 litru supă de pui 1 foaie de dafin 120 ml amestec de lapte integral şi smântână (cantităţi egale din fiecare) 2 linguri pătrunjel tocat 1 crenguţă de rozmarin
Mod de preparare
Încălzeşti uleiul de măsline într-o oală mare de supă, la foc mediu. Condimentezi pulpele de pui cu sare şi piper, după gust. Adaugi carnea de pui în oala de supă şi le rumeneşti până capătă o culoare aurie, aproximativ 2-3 minute, apoi le dai deoparte.
Topeşti untul în oala de supă la foc mediu. Adaugi usturoiul, ciupercile, ceapa, morcovii şi ţelina. Le rumeneşti pe toate, amestecând ocazional, până se înmoaie legumele, aproximativ 3-4 minute. Adaugi cimbrul cât să îşi lase aroma.
Încorporezi făina până când compoziţia capătă o culoare maronie şi fierbi 1 minut. Torni supa de pui, adaugi foaia de dafin şi pulpele tăiate de pui şi fierbi totul, amestecând constant, până când supa se îngroaşă uşor, aproximativ 4-5 minute.
Adaugi compoziţia de lapte şi smântână (cantităţi egale, amestecate într-o cană) până se încălzeşte în supă şi laşi 1-2 minute să fiarbă. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Dacă supa este prea groasă, adaugi mai mult din amestecul de lapte şi smântână, până obţii consistenţa dorită. Serveşti supa imediat, decorată cu pătrunjel şi rozmarin, dacă doreşti.
Sursa + foto: damndelicious.net
Supă cremă de conopidă şi năut
Supă cremă de conopidă şi năut
Supă cremă de busuioc şi roşii
Supă cremă de busuioc şi roşii
Supă cremă de praz şi cartofi, săracă în sodiu