Supă de cartofi cu bacon

Supă de cartofi cu bacon este un preparat reconfortant și consistent, perfect pentru zilele reci. Baconul adaugă o savoare afumată, iar cartofii oferă o textură cremoasă.

supa de cartofi cu bacon jpg

Ingrediente

1 kg cartofi

200 g bacon

1 ceapă mare

2-3 căței de usturoi

1 l supă de pui

200 ml smântână pentru gătit

sare

2 fire ceapă verde piper, după gust

2 linguri ulei de măsline

cimbru uscat

Mod de preparare

Prăjești baconul în uleiul de măsline până devine crocant. Îl scoți pe un șervețel de hârtie și-l dai deoparte.

În aceeași oală, adaugi ceapa tocată, o călești aproximativ 5 minute, pui usturoiul și ții încă un minut. Adaugi cartofii cuburi în oală și amesteci.Torni supa de pui și adaugi cimbrul uscat. Lași să fiarbă la foc mediu-mic până când cartofii sunt foarte moi, aproximativ 25 de minute.

Cu un blender de mână, pasezi supa până obții o consistență cremoasă. Adaugi smântâna pentru gătit și amesteci bine. Condimentezi cu sare și piper după gust.

Servești supa caldă, garnisită cu bucățile de bacon crocant și ceapă verde tocată deasupra.