Supă de cartofi cu şuncă

Dacă familia ta adoră supele şi ciorbele, azi îţi recomandăm o supă de cartofi cu şuncă, mai ales că este o reţetă simplă, cu care sigur vei da lovitura în faţa celor dragi. Este un preparat delicios şi te sfătuim să îl încerci.
Supă de cartofi cu şuncă – Ingrediente (6-8 porţii)
4 cartofi medii (curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe) 350 g şuncă, tăiată cubuleţe 1 litru apă 2 cubuleţe supă concentrată pui ½ linguriţă sare 1 linguriţă piper şi usturoi (pudră din comerţ) 5 linguri unt 5 linguri făină 600 ml lapte 100 grame brânză cheddar ceapă verde, după gust
Supă de cartofi cu şuncă – Mod de preparare
Combini cartofii, şunca tăiată şi apa într-o oală mare de supă. Dai în clocot, apoi fierbi la foc mediu aproximativ 10-15 minute (sau până când se înmoaie cartofii). Adaugi cubuleţele de supă concentrată de pui, condimentezi cu sare şi piper şi amesteci bine supa.
Într-o altă cratiţă, topeşti untul la foc mediu. Încorporezi făina şi amesteci constant aproximativ 1 minut. Adaugi încetişor laptele şi continui să amesteci cu o lingură până când se îngroaşă sosul, aproximativ 3 sau 4 minute. Adaugi amestecul de lapte în oala ta şi fierbi supa până când vezi că ingredientele sunt pătrunse.
Adaugi brânza cheddar chiar înainte de a servi. Toci puţină ceapă verde în farfurie şi serveşti imediat această supă de cartofi cu şuncă.
Sursa: lilluna.com.
Supă de cartofi cu smântână şi mărar