Supă de fasole şi paste. Reţetă italiană

supa de fasole si paste jpeg

Fasolea boabe, albă, neagră sau roşie, aduce numeroase beneficii organismului. Această legumă este o sursă naturală de fibre şi de proteine, având un indice glicemic scăzut. De asemenea, fasolea este bogată în fier, un supliment natural energetic, fiind indicat mai ales femeilor. La consumatorii de fasole, riscul îmbolnăvirii de cancer (de colon sau de sân) sau de a suferi de o boală cardiacă este redus. Prepară şi tu după o reţetă italiană o supă de fasole şi paste.

Supă de fasole şi paste. Reţetă italiană - Ingrediente

150 g fasole boabe albe 100 g fasole boabe negre 1 ceapă mare 1 morcov 1 felie de ţelină 1 roşie 1 legătură de ştevie roşie 100 g macaroane scurte (sau penne) 2 linguri pastă de roşii 2 linguri ulei 2 linguri parmezan ras (opţional) 3 căţei de usturoi cimbru 1 foaie de dafin sare piper

Supă de fasole şi paste. Reţetă italiană - Mod de preparare

Alegi şi speli fasolea, o laşi la înmuiat 2-3 ore, o clăteşti şi o pui la foc cu apă rece. După câteva clocote, strecori fasolea, o acoperi cu apă caldă şi o laşi să fiarbă la foc mic circa 20 de minute. Adaugi ceapa, morcovul, ţelina, tăiate mărunt, roşia curăţată de pieliţă tăiată bucăţele şi laşi să fiarbă în continuare până când boabele de fasole şi zarzavaturile sunt bine pătrunse. Adaugi macaroanele fierte separat, frunzele de ştevie tăiate şuviţe, căţeii de usturoi feliaţi, foaia de dafin, pasta de roşii, uleiul şi cimbrul, după gust. Corectezi gustul de sare şi piper şi laşi să mai fiarbă 10-12 minute ca să se combine aromele. Serveşti supa caldă, presărată (opţional) cu parmezan ras.