Supă de măcriş cu smântână FOTO

Dacă eşti adepta ciorbelor şi supelor, trebuie să încerci şi această reţetă pe care ţi-o prezentăm astăzi. Este o reţetă clasică din bucătăria ucraineană şi este uşor de preparat. Bucură-te acum de o supă de măcriş cu smântână.
Supă de măcriş – Ingrediente (6-8 porţii)
3 l apă 450 – 700 g piept de pui (condimentat) 2-3 linguriţe sare 1 frunză de dafin 5 cartofi, tăiaţi cubuleţe 2-3 linguri ulei 1 ceapă, tocată fin 2 morcovi, daţi prin răzătoare 2 linguri ketchup sau pastă de tomate 1 lingură smântână 2 linguri mărar, tocat 2 linguri pătrunjel, tocat 2 ouă fierte, date prin răzătoare ½ linguriţă amestec de condimente, opţional 3 căni de măcriş (aproximativ 450 g) smântână sau maioneză, pentru servire, opţional
Supă de măcriş – Mod de preparare
Pui apa la fiert, într-o oală mare. Adaugi carnea de pui, sare şi frunza de dafin, fierbi la foc mediu/mare 10 minute. Iei spuma care se formează la suprafaţa apei.
Între timp, tai cartofii cubuleţe, dai morcovii prin răzătoare, toci ceapa. Adaugi cartofii în oală, fierbi încă 12-15 minute, până se înmoaie.


Sotezi legumele într-o tigaie. La foc mediu/mare, căleşti ceapa cu 1 lingură de ulei, până devine translucidă şi moale.

Adaugi morcovii raşi şi 1 şingură şi jumătate de ulei, apoi căleşti până se înmoaie. Adaugi ketchup (sau pastă de tomate) şi smântână, amestecând bine, apoi iei de pe foc.

Toci măcrişul, dai ouăle prin răzătoare. Când cartofii s-au fiert, adaugi în oala de ciorbă măcrişul, ouăle, legumele sotate şi verdeaţa. Reduci flacăra şi fierbi la foc mic 3 minute.

Serveşti ciorba de măcriş cu o lingură mare de smântână.
