Supă de peşte

1366637160 1234supa 20de 20peste jpeg

Ingrediente: 1 kg peşte mare, 500 g peşte mic, 2 cepe, 2 cartofi potriviţi, 4 morcovi mici, 4 dovlecei, 3 roşii, 1 ceaşcă ulei de măsline, 1 rădăcină de ţelină cu frunze cu tot, 3 lămâi, sare, piper

Mod de preparare:

Cureţi peştii de solzi şi intestine, îi speli, îi stropeşti cu zeamă de lămâie şi îi laşi la rece aproximativ 15 minute. Cureţi legumele şi le fierbi în apă clocotită, dar nu complet. Adaugi peştii mari şi mici, sare, şi laşi totul să fiarbă 15 minute, la foc potrivit. Scoţi deoparte peştele mare, câţiva morcovi, dovlecei şi ţelină pentru a le folosi mai târziu.

Laşi să fiarbă ceea ce a rămas în oală încă 5­6 minute, apoi treci totul prin sită pentru a obţine o supă groasă. În supa aceasta adaugi ulei, legumele opărite şi laşi la fiert 5­6 minute. Aşezi peştele mare pe un platou, garnisit cu legume, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi serveşti alături de supa cu legume şi lămâie alături.

Număr porţii: 4 Timp de preparare: 45 min Dificultate: mică