Supă de pui. Reţeta lui Jamie Oliver

supa de pui reteta lui jamie oliver jpeg

Când nu vrei să petreci mult timp în bucătărie, această reţetă simplă de supă de pui recomandată de bucătarul Jamie Oliver te poate ajuta. Atunci când ai carne de pui rămasă nepreparată, o poţi include în această supă.

Supă de pui. Reţeta lui Jamie Oliver - Ingrediente (6 porţii)

6 morcovi 6 tije de ţelină 2 cepe, tocate 2 foi de dafin sare grunjoasă piper negru proaspăt măcinat 4 boabe de piper 1 carcasă de pui, cu resturi de carne rămase pe ea 1 lingură de unt ulei de măsline 2 căţei de usturoi, tăiaţi fin 4 cepe franţuzeşti sau şalote, tocate ½ legătură pătrunjel, tocat 2 mâini de frunze de jale, spălate şi mărunţite 200 g spanac, mărunţit 1 lămâie

Supă de pui. Reţeta lui Jamie Oliver - Mod de preparare

Speli 2 morcovi şi 2 tije de ţelină şi le toci. Le pui într-o oală mare de supă, cu ceapa tocată, foile de dafin, piperul boabe, un praf de sare şi carcasa de pui cu puţină carne pe ea. Umpli oala cu apă rece, cât să acopere toate ingredientele, apoi o pui pe foc şi o laşi să fiarbă până dă în clocot. Reduci flacăra la foc mic şi fierbi supa 1 oră. Iei din când în când spuma care se formează la suprafaţa apei.

Cu aproape 20 de minute înainte ca fiertura să fie gata, continui cu baza pentru supa ta. Cureţi restul de morcovi, speli tijele de ţelină şi le tai în felii groase de o jumătate de centimetru. În altă cratiţă, la foc mic, topeşti untul cu puţin ulei de măsline. Adaugi usturoiul, şalotele (ceapa franţuzească) şi pătrunjelul tocat şi le fierbi alte 5-10 minute, până se înmoaie. Adaugi morcovii şi fierbi alte 5 minute.

Când supa de pui este gata, scoţi carcasa de pui, alegi resturile de carne de pe ea şi le dai deoparte, apoi arunci oasele. Strecori supa printr-o sită în vasul cu legume moi. Laşi să dea în clocot apoi fierbi la foc mic supa, 20 de minute. Adaugi frunzele de varză Kale şi fierbi alte 10 minute. Pui spanacul în ultimul minut de fierbere. Termini supa de pui şi storci zeama de lămâie, guşti şi potriveşti de sare şi piper, dacă este cazul. Împarţi supa de pui în boluri adânci şi împarţi resturile de carne fiartă, pui pătrunjel tocat şi puţin piper măcinat.

Sursa + foto: www.jamieoliver.com

Supă de linte (regim pentru ficatul gras)

Supă de linte (regim pentru ficatul gras)

Supă rece de castraveţi. Reţeta lui Jamie Oliver

Supă rece de castraveţi. Reţeta lui Jamie Oliver

Supă sărată de cod (dezlegare la peşte)

Supă sărată de cod (dezlegare la peşte)