Supă groasă de ciuperci (de post)

supa groasa de ciuperci jpeg

Reconfortantă şi sănătoasă, această supă groasă de ciuperci de post ceea ce ai nevoie pentru această perioadă. Am învăţat această reţetă de la o prietenă, iar acum e momentul să o dau mai departe către voi. Este una dintre cele mai savuroase supe de ciuperci pe care le-am mâncat ori preparat vreodată. Care îi este secretul? Rămâne să-l descoperiţi singuri.

Supă groasă de ciuperci (de post) - Ingrediente (8 porţii)

2 linguri ulei de măsline 1/2 ceapă, tocată 1 kg ciuperci 1/2 lingură rozmarin tocat 3 cartofi 3 morcovi 1 cană grâu 5 frunze de dafin 2 1/2 litri apă sau supă de legume 3 linguri făină

Supă groasă de ciuperci (de post) - Mod de preparare

Într-o oală mare, sotezi ceapa în uleiul de măsline la flacără mică timp de 5-7 minute. Între timp, feliezi ciupercile. Le pui peste ceapă şi dai focul mai mare. Laşi pe foc 10 minute, până când se evaporă lichidul. Între timp, poţi curăţa de coajă şi tăia în bucăţi cartofii şi morcovii.

Adaugă restul ingredientelor (în afară de făină) peste ciuperci şi laşi să fiarbă. Când începe să dea în clocot, dai focul mai mic şi laşi încă un minut. Cam o treime din lichide se va mai evapora.

Amestecă făina cu jumătate de cană de apă rece şi pune-o peste supă. Lasă pe foc încă 10 minute. Lasă să se răcească uşor înainte de a servi.

sursa: http://cooktoria.com/