Supă minestrone cu legume. Reţetă clasică FOTO

Supa minestrone cu legume  Reteta clasica jpeg

Această supă minestrone cu legume, preparată după o reţetă clasică, este un preparat sănătos şi uşor. Supa este delicioasă şi îţi va activa metabolismul în zilele ploioase de primăvară, cu temperaturi mai scăzute.

Supă minestrone cu legume. Reţetă clasică - Ingrediente (4 porţii)

800 ml supă de legume* 1 morcov jumătate de praz jumătate de dovlecel (zucchini) 100 g broccoli 100 g cartofi 2 cepe roşii 1 căţel de usturoi 1 ardei iute 1 roşie 2 cepe verzi jumătate de legătură busuioc 3 bucăţi porumb baby 100 g fasole albă la conservă 2 linguri ulei de măsline 1 lingură oţet balsamic (alb) sare piper

Supă minestrone cu legume. Reţetă clasică – Mod de preparare

Tai usturoiul cât mai fin. Îndepărtezi seminţele din ardeiul iute şi îl toci. Tai cubuleţe sau tai cât mai mărunt prazul, dovlecelul, broccoliul, cartofii, ceapa şi morcovul.

image

Sotezi usturoiul, ardeiul iute, ceapa, cartofii, prazul şi morcovul în ulei de măsline, la foc mic. Apoi "clăteşti" tigaia cu puţin oţet balsamic alb, amestecând.

image

Umpli cratiţa cu supa de legume (preparată anterior de tine) şi asezonezi cu sare şi piper. Apoi adaugi dovlecelul şi broccoliul şi fierbi supa la foc mediu, aproximativ 7-10 minute.

image

Între timp, tai roşia şi toci ceapa verde, în inele, dar tai şi busuiocul în fâşii. Tai porumbul baby pe lungime.

image

Adaugi roşia, ceapa verde, busuiocul, porumbul baby şi fasolea şi fierbi supa minestrone cu legume, la foc mediu, încă 5-7 minute. Pe deasupra pui restul de ulei de măsline, pentru a servi.

image

*Supa de legume pe care o foloseşti pentru a pune bazele supei minestrone

Ingrediente

ulei de măsline, 1 ceapă, 2 radacini de ţelină, 2 morcovi mari, 2 legătură de ceapă verde, 8 căţei de usturoi, pătrunjel proaspăt, cimbru, foi de dafin, sare.

Mod de preparare

După ce tai legumele, încingi uleiul într-o oală de supă, adaugi legumele şi fierbi supa la foc mare, 5-10 minute, amestecând frecvent. Adaugi sare şi apă şi aduci supa la punctul de fierbere. Dai focul mai mic şi laşi să fiarbă supa, neacoperită, 30 de minute. Strecori supa şi dai deoparte legumele. PONT: poţi lua în considerare şi alte legume pentru supa ta, precum ciuperci, ardei gras, cartofi, etc.

Surse: kitchenstories.io, allrecipes.com.