Supă rece de castraveţi

Această reţetă este împrumutată din meniruile de vară ale bulgarilor, şi se numeşte „tarator“. De fapt, este un tzatziki mai diluat.
Ingrediente (4 porţii) 900 g iaurt dietetic 100 ml apă plată 1 castravete mare sau 4 mici 2-3 căţei usturoi 2 linguri ulei câteva fire mărar sare piper
Mod de preparare
Într-un vas, amesteci iaurtul cu apa până se omogenizează. Speli castravetele şi îl tai cubuleţe, iar usturoiul curăţat îl pisezi în mojar, cu ulei, până obţii o pastă fină. Mărarul îl tai mărunt şi îl adaugi în compoziţie sau îl poţi folosi crenguţe, pentru ornarea supei, când o pui în castroane. Asezonezi cu sare şi piper, după gust. Dacă este necesar, mai poţi turna puţin ulei.
Acoperi cu folie şi dai la frigider 4 ore, înainte de servire.