Sushi de fructe proaspete

Sushi de fructe proaspete jpeg

Pentru iubitorii genului de mâncare sushi avem varianta lui dulce, dar şi sănătoasă! Acum poţi prepara sushi de fructe proaspete după această reţetă uşoară! Aşteptăm părerile tale despre ea pe Facebook.

Sushi de fructe proaspete

Ingrediente 20 bucăţi

  • 1300 g orez cu bobul scurt
  • 480 ml de apă 
  • 3 linguri zahăr
  • ¼ linguriţă sare
  • 240 ml lapte de nucă de cocos
  • 1 ½ linguriţă de vanilie

Fructele proaspete

  • ananas
  • căpşună
  • Mango
  • kiwi
  • 475 g mure
  • zmeură

Prepară şi: Lichior de ciocolată, reţetă pentru acasă

Mod de preparare

Într-un vas mediu combinaţi orezul, apa, zahărul şi sarea. Gătiti la foc mic aproximativ 20 de minute sau până când tot orezul absoarbe apa.

Adăugaţi laptele de nucă de cocos şi vanilia. Amestecul trebuie să fie maleabil. Gătiţi câteva minute mai mult dacă este prea lichid.

Feliaţi fructele la alegere în bucăţi lungi.

*Sfat: Folosiţi un curăţător de cartofi pentru a rade felii subţiri de mango.

Aşezaţi un suport de sushi din bambus pe blat şi aşezaţi hârtie de ceară deasupra. Întindeţi orezul cu aproximativ 1 cm grosime peste hârtie într-un dreptunghi de 17x12 cm.

Prăjiţi 25 g de fulgi de nucă de cocos timp de 3 minute.

Puneţi bucăţile de fructe pe orez şi rulaţi cu grijă. Dacă orezul se lipeşte prea mult de hârtie, încercaţi să îl împrăştiaţi puţin mai gros.

Înveliţi rulourile fie cu felii de mango, fie cu nucă de cocos prăjită.

Feliaţi fiecare rulou în 6 bucăţi.

Cu restul de orez, se rulează în bile (ca nigiri).

Puneţi deasupra felii subţiri de kiki sau căpşuni cu o jumătate de mure deasupra pentru a arăta ca ouăle de peşte.

Amestecaţi 25 g zmeură cu 60 ml apă pentru a face un sos de înmuiat.

Prepară şi: Reţetă chef Jacob Hausmann: fondue clasic, „fratele“ balmoşului

Sursa