Adori lichiorul dar parcă nu l-ai mai bea din comerţ? Află că nu trebuie să renunţi la acest deliciu deoarece îl poţi face chiar acasă!

Lichior de ciocolată, reţetă pentru acasă

 

Ingrediente 1 L

 
  • 500 ml alcool de 40 grade (dacă e prea tare, pune apă fiartă şi răcită).
  • 200 g ciocolată neagră sau cremă de ciocolată (cu cât mai multă cu atât va fi mai gros rezultatul final)
  • 1 + 1 pahar de lapte
 

Opţional

 
  • 100 g frişcă sau 100 g smântână dulce
  • 2 linguri de miere
  • 1 ceşcuţă de cafea foarte tare, făcută în prealabil (răcită) FĂRĂ zaţ sau 1 lingură de cafea solubilă

Mod de preparare

 
Rupi ciocolata, adaugi 1 pahar cu lapte şi pui la topit în microunde. Poţi topi şi pe foc, dar cu grijă căci se arde repede. 
După ce se topeşte ciocolata bine, amestecul se răceşte cu al doilea pahar cu lapte. 
Se pune frişca şi se pune într-o sticlă, apoi se adaugă alcool şi miere. Se agită sticla bine de tot. Poftă bună!
 
 
Loading...