Tartă cu brânză şi piersici

tarta cu branza si piersici jpeg

O combinaţie perfectă pentru un deliciu de sămbătă seara. Poţi ănsoţi o felie din gustoasa prăjitură cu o cană de ceai sau, de ce nu, cu un pahar de vin!

Ingrediente (1 tavă)

Pentru aluat 150 g făină 1 ou 50 g unt 50 g zahăr

200 g brânză

100 g smântână

1 ou

150 g zahăr

1 lingură amidon

1 plic zahăr vanilat

5 piersici din compot

1 linguriţă ulei

Mod de preparare

Pentru aluat, baţi untul cu zahărul până devine cremos, apoi adaugi oul şi făina şi mixezi până obţii un aluat lipicios pe care-l înveleşti în folie şi-l dai la congelator 15-20 de minute.

Pentru umplutură, baţi brân­za cu smântâna, oul, zahărul, zahărul vanilat şi amidonul până devin o cremă. Aluatul de la frigider îl întinzi într-o tavă tapetată cu ulei. Peste el torni crema de brânză, iar deasupra aşezi piersicile din compot tăiate pe jumătate şi scurse. Dai tava la cuptor 30-40 de minute, până când s-a întărit crema.

foto: profimedia



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg