Tartă cu brânză şi piersici

O combinaţie perfectă pentru un deliciu de sămbătă seara. Poţi ănsoţi o felie din gustoasa prăjitură cu o cană de ceai sau, de ce nu, cu un pahar de vin!
Ingrediente (1 tavă)
Pentru aluat 150 g făină 1 ou 50 g unt 50 g zahăr
200 g brânză
100 g smântână
1 ou
150 g zahăr
1 lingură amidon
1 plic zahăr vanilat
5 piersici din compot
1 linguriţă ulei
Mod de preparare
Pentru aluat, baţi untul cu zahărul până devine cremos, apoi adaugi oul şi făina şi mixezi până obţii un aluat lipicios pe care-l înveleşti în folie şi-l dai la congelator 15-20 de minute.
Pentru umplutură, baţi brânza cu smântâna, oul, zahărul, zahărul vanilat şi amidonul până devin o cremă. Aluatul de la frigider îl întinzi într-o tavă tapetată cu ulei. Peste el torni crema de brânză, iar deasupra aşezi piersicile din compot tăiate pe jumătate şi scurse. Dai tava la cuptor 30-40 de minute, până când s-a întărit crema.
foto: profimedia