Tartă cu cireşe şi migdale

Poate că nu ştiai că 500 de grame de cireşe amare consumate zilnic timp de 14 zile îţi vor calma durerile reumatice. Flavonoidele din cireşe au efect antiinflamator şi analgezic de zece ori mai puternic decât acidul salicilic. Aşa că o cură cu cireşe reduce inflamaţia articulaţiilor, elimină progresiv durerile şi redă gradat mobilitatea articulaţiilor. Pentru a avea rezultate vizibile e bine să însoţeşti această cură de fizioterapie. Iar între timp, poţi încerca reţeta noastră de tartă cu cireşe şi migdale.
Tartă cu cireşe şi migdale - Ingrediente (6 porţii)
Pentru aluat 4 ouă 1 praf de copt 200 g unt 200 g zahăr pudră 1 esenţă vanilie 300 g făină sare
Pentru umplutură
300 g cireşe
200 g migdale mărunţite
Tartă cu cireşe şi migdale - Mod de preparare
Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare. Untul îl mixezi cu zahărul pudră, adaugi gălbenuşurile, esenţa de vanilie şi făina cernută cu praful de copt, după care încorporezi uşor albuşurile.
Torni compoziţia într-o formă de tort unsă cu unt şi tapetată cu făină şi dai la cuptor pentru 40 de minute, la foc mic. Cu 10 minute înainte, pui deasupra blatului cireşele fără sâmburi, date în prealabil prin făină, şi presari migdalele mărunţite. Tai prăjitura după ce s-a răcit.