Tartă cu cremă de brânză şi căpşuni

1 shutterstock 1437067754 jpg jpeg

Aromatele căpşuni vor desăvârşi această tartă plintă de texturi: crocantul blatului şi cremozitatea umpluturii. Simplu, dar atît de elegant!

Ingrediente Pentru aluat: 200 g făină 50 g zahăr pudră 110 g unt rece 1 praf de sare 1 ou Pentru cremă: 120 g zahăr 200 g cremă de brânză 2 ouă coaja rasă de la 1/2 lămâie netratată Pentru decor: 300 g căpşuni 1 plic tort-gelee roşu

Combini făină cu zahărul şi cu sarea, apoi le amesteci cu untul cubuleţe. Când obţii o conistenţă fărâmicioasă, adaugi oul bătut şi frămânţi până obţii un aluat care nu se mai lipeşte de mâini. Îl înveleşti în folie de plastic şi îl dai la frigider o oră.

Mixezi crema de brânză cu zahărul şi coaja de lămâie, apoi încorporezi ouăle, pe rând. Scoţi aluatul din frigider şi întinzi o foaie de jumătate de centimetru grosime. O aranjezi într-o tavă rotundă, de tartă, inclusiv pe pereţi, aşezi peste ea hârtie de copt şi pui pe toată suprafaţa un strat de boabe de fasole.

Dai tava la cuptor 15 minute, la 175 °C, apoi elimini boabele şi hârtia de copt, înţepi aluatul din loc în loc, cu o furculiţă, şi torni crema de brânză. Coci tarta încă 30 de minute, la 160 °C. Când e gata, o laşi la răcit, apoi aşezi căpşunile tăiate jumătăţi. Prepari tort-gelee-ul confrom instrucţiunilor de pe ambalaj, îl torni peste căpşuni şi dai tarta la frigider minimum o oră înainte de servire.

FOTO Shutterstock