Tartă cu gem de vişine

Încearcă un desert delicios cu gem de vişine şi vei vedea rapid cum toată familia ta va fi cucerită de gustul intens al acestei tarte.
Ingrediente
Pentru aluat
180 g făină 50 g făină de migdale 50 g zahăr pudră 120 g unt rece 1 gălbenuş 1 lingură apă rece
Pentru umplutură
500 g brânză mascarpone
400 g smântână pentru frişcă
150 g zahăr
4 linguri gem de vişine
Preparare
Pentru aluatul de tartă, amesteci cele două tipuri de făină cu zahărul. Adaugi untul tare tăiat cubuleţe. Frămânţi cu mâinile până se încorporează untul. Adaugi gălbenuşul, apa, iar aluatul pe care-l obţii îl înfăşori în folie alimentară şi-l dai la frigider 1 oră.
Între timp, baţi frişca până devine cremoasă. Încorporezi brânza mascarpone, zahărul şi dai crema la frigider.
Întinzi aluatul într-o tavă cu pereţi înalţi şi-l dai la cuptorul preîncălzit la 180 °C, 30 de minute. Pui peste el o mână de fasole pentru a nu se umfla. După acest timp scoţi boabele de fasole şi îl mai laşi să se coacă 15 minute. Când aluatul de tartă s-a răcit, îl acoperi cu crema de la frigider. Decorezi tarta cu gemul de vişine. Dai prăjitura la rece 3 ore.
Tartă fină cu brânză şi stafide