Tartă cu mere şi stafide

Această tartă cu mere şi stafide se prepară simplu şi rapid, este gustoasă şi îţi va umple casa de parfumul merelor coapte. pentru a fi sigur de reuşita acestei reţete, urmează paşii recomandaţi de noi. Pentru a se păstra proaspătă şi pufoasă, tarta se ţine învelită în folia de staniol.
Tartă cu mere şi stafide - Ingrediente
Ingrediente aluat 100 g unt 100 g zahăr 120 g făină 2 ouă
3 mere
1 lămâie
50 g zahăr
50 g stafide
50 g nucă de cocos rasă
unt pentru uns forma
Tartă cu mere şi stafide - Mod de preparare
Se curăţă merele de coajă, se scobeşte mijlocul şi se scot sâmburii, apoi se taie în sferturi. Se pun apoi la fiert în amestecul de apă cu zahăr şi lămâie şi se lasă la foc 5 minute, după care se scot şi se lasă la scurs.

Se taie untul înmuiat în bucăţi mici şi se bate spumă cu zahărul. Se adaugă gălbenuşurile şi se continuă baterea. Albuşurile se bat separat, apoi se adaugă în compoziţie. La sfârşit, se adaugă făina amestecând uşor.

Tava de copt se unge cu unt, apoi se pune compoziţia în formă.

Stafidele se spală în apă fierbinte şi se lasă la scurs. Se pun bucăţile de mere pe aluat, iar deasupra se presară stafidele şi nuca de cocos.

Se dă tarta la cuptor (care trebuie să fie încins) timp de 40 de minute. Când este gata, se scoate din cuptor, se lasă să se răcească în forma de copt, apoi se taie felii.
