Tartă cu mure şi blat sfărâmicios

Murele, înrudite cu zmeura, sunt mai puţin dulci, evident mai acrişoare şi mai bogate în fibre. Constituie o sursă bună de mangan, de vitamina C, de cupru şi de fier. Această tartă cu mure şi blat sfărâmicios este un desert potrivit pentru aceste zile de vară.
Tartă cu mure şi blat sfărâmicios - Ingrediente
Pentru blat 1 kg făină 200 g zahăr 100 g unt 200 g smântână 2 ouă un praf de sare un pliculeţ praf de copt o fiolă esenţă de vanilie
1 kg mure
100 g unt
100 g zahăr
200 g făină
Tartă cu mure şi blat sfărâmicios - Cum se prepară
Se pune făina într-un vas, se adaugă sarea, untul, smântâna, esenţa de vanilie, zahărul bătut cu ouăle, praful de copt şi se frământă un aluat potrivit de tare. Murele se spală şi se pun la scurs într-o strecurătoare. Pentru răzătură se amestecă untul moale cu zahărul şi cu făina şi se frământă un aluat, care se dă pe răzătoarea mare sau se fărâmiţează.
Într-o formă rotundă de tartă unsă cu unt, se aşază aluatul apăsând uşor. Peste acesta se pun murele, răzătura şi se dă la cuptor pentru 45 de minute. Se lasă tarta cu mure şi blat sfărâmicios să se răcească în formă.