Tartă cu prune şi cacao

Dulci-acrişoare, prunele încep să înlocuiască în forţă caisele, cireşele sau vişinele din deserturile noastre. Coapte în tarte devin mai savuroase şi transformă orice prăjitură într-un desert regal.
Ingrediente:
1,5 cană zahăr 1,5 cană lapte 1 cană ulei 4 linguri gem prune 2 linguri cacao 4 căni făină 1 praf de copt 1 vârf de cuţit bicarbonat sare 1 kg prune zahăr pentru decor
6
1h 30 min
medie
Mod de preparare:
Amesteci gemul cu zahărul, laptele şi un praf de sare, încorporezi treptat uleiul, apoi adaugi făina cernută amestecată cu praful de copt şi bicarbonatul stins cu puţină zeamă de lămâie.
Jumătate din compoziţie o amesteci cu pudra de cacao într-o formă rotundă de tartă (de ceramică) unsă şi tapetată, iar peste ea pui o compoziţie albă.
O introduci în cuptorul preîncălzit circa 10 minute, după care scoţi forma şi aşezi prunele (ca în imagine sau după preferinţă) curăţate de sâmburi, scurse şi tăiate sferturi sau pe jumătate.
O introduci din nou la cuptor pentru încă alte 30-35 de minute. O laşi să se răcească şi o presari cu zahăr pudră.