Tartă fără coacere cu cremă de ness

Combinaţia de blat de biscuiţi cu cremă de brânză şi ness este un adevărat răsfăţ culinar. Prepară şi tu această tartă în 4 paşi simpli.
- 100 g unt topit
- 250 g biscuiţi amaretto
- 250 g brânză mascarpone
- 250 g cremă de brânză
- 1 lingură ness
- 250 ml smântână pentru frişcă
- 100 g zahăr pudră
- 8 g gelatină
- esenţă de vanilie
- cacao, pentru decor
Zdrobeşti biscuiţii cu blenderul vertical, apoi îi amesteci cu untul. Compoziţia obţinută o pui într-o tavă cu inel detaşabil şi o presezi bine cu o lingură sau cu fundul unui pahar. O dai la rece.
Pentru umplutură, mixezi cele două tipuri de brânză cu zahărul şi esenţă de vanilie, după gust, până obţii o compoziţie cremoasă. Pui nessul în 50 ml de smântână şi amesteci. După ce s-a omogenizat, îl adaugi în crema de brânză. Baţi restul de smântână rece până se întăreşte şi o încorporezi, cu o paletă, în cremă.
Prepari gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj şi o omogenizezi şi pe ea în crema de ness. Scoţi blatul de la frigider, răstorni crema, o nivelezi şi o dai la rece până a doua zi. Înainte de a servi tarta, o presari cu cacao, după gust.
FOTO: Shutterstock