Tarte cu brânză şi dovlecei

Combinaţia de dovlecei, brânză, verdeaţă şi usturoi este aromată şi gustoasă. Mai mult decât atât, aceste tarte cu brânză şi dovlecei sunt ideale pentru mesele luate în familie. Dacă aluatul de tarte nu ţi se leagă, poţi turna, când frămânţi, câteva picături de apă sau de lapte rece. Înainte de a curăţa dovleceii, spală-i bine sub jet de apă rece, apoi şterge-i cu şerveţele absorbante. Poţi folosi, la umplutură, în loc de caşcaval o telemea maturată.
Tarte cu brânză şi dovlecei - Ingrediente (2 tarte)
Pentru aluat 200 g făină 150 g unt rece 1 ou 1 praf de sare
2 dovlecei
3 ouă
5 căţei usturoi
1 legătură mărar
150 g caşcaval
3 linguri iaurt
50 g brânză vaci
50 g unt
Tarte cu brânză şi dovlecei - Mod de preparare
Cerni făina, o pui într-un vas şi tai untul rece cubuleţe. Adaugi un ou şi praful de sare. Frămânţi ingredientele până când obţii un aluat compact. Laşi la frigider 30 de minute.

Razi caşcavalul, pe care îl pui într-un bol. Adaugi brânza de vaci, cele 3 ouă şi lingurile de iaurt. Amesteci până obţii o pastă.

Separat, speli bine dovleceii, îi cureţi de coajă (o parte da, o parte nu, ca o zebră) şi de extremităţi şi-i tai rondele. Cureţi usturoiul, speli legătura de mărar şi le tai mărunt. Le sotezi în puţin unt.

Scoţi aluatul din frigider şi-l împarţi în două. Întinzi ambele bucăţi cu sucitorul şi le pui în formele de minitarte, tapetate. Înţepi aluatul cu furculiţa, ca să nu se umfle. Pui un strat de dovlecei, peste care adaugi pasta de brânză. Coci aproximativ 30-35 de minute, la foc potrivit.

foto: profimedia