Terci ovăz cu ciocolată

1 captura de ecran din 2019 05 16 la 14 32 01 png png

Este important să folosiţi o pudră de cacao de bună calitate, pentru a obţine un terci cremos şi fără prea mult zahăr sau grăsimi saturate. Cu o cacao de calitate, vom obţine un terci fin şi aromat..

Ingrediente pentru terci de ciocolată:

200 g alune de pădure 200 g curmale Medjoon 400 g ovăz 2 linguriţe extract de vanilite 3 linguri cacao 1 portocală Pentru fiecare porţie: 200 ml apă de cocos 1 lingură iaurt grecesc 80 g fructe proaspete, zmeură, banane, măr, pere, portocală 1 vârf de cuţit de scorţişoară sau cacao

Mod de preparare terci de ciocolată:

Pune alunele într-o tigaie şi lasă-le să se gătească până devin aurii, apoi pune-le într-un robot de bucătărie. Aruncă sâmburii de la curmale şi pune-le şi pe ele în robot, adaugă extractul de vanilie şi pudra de cacao.

Răzuieşte peste ele portocala apoi pune ovăzul.  Pune amestecul într-un borcan, şi atunci când eşti gata să prepari terciul, ia 65 de grame din aceste amestec şi pune-l într-o tigaie cu 200 ml de apă de cocos. Încălzeşte amestecul  la foc mic pentru 3 minute şi amestecând continuu, mai pune picături de apă, la nevoie.

Serveşte fiecare porţie cu o lingură de iaurt şi fructe proaspete, iar pe deasupra scorţişoară sau cacao. 

Sursa: https://www.jamieoliver.com/recipes/breakfast-recipes/chocolate-porridge/

https://www.jamieoliver.com/recipes/breakfast-recipes/chocolate-porridge/