Terină cu brânză şi somon

Cu un astfel de aperitiv toţi invitaţii îţi vor lăuda calităţile de gospodină. Află cum se face terina cu brânză si somon.
De ce ai nevoie pentru perină cu brânză şi somon
› 1 pâine albă toast › 350 g file de somon afumat › 1 legătură de pătrunjel › 1 tijă subţire de praz sau 2-3 fire de ceapă verde › 2 tije tinere de ţelină › 1 legătură de mărar › 2 linguri de capere › 800 g urdă › 200 g brânză topită › 3 linguri de lapte › 280 g brânză Feta › 10 g gelatină › lămâie verde › 1 ou fiert › 3-4 linguriţe boia › frunze de busuioc › 1 gogoşar în oţet › 1 ardei gras verde potrivit › sare › piper
Cum se prepară terina cu branza si somon
Tai coaja feliilor de pâine. Tapetezi cu folie de plastic o formă de tort cu inel detaşabil. Acoperi baza tăvii cu miez de pâine. Omogenizezi urda cu brânza topită. Adaugi verdeaţa, prazul sau ceapa tocate şi amesteci bine. Condimentezi cu sare şi piper. Acoperi feliile de pâine din formă cu jumătate din amestecul de brânză. Uniformizezi cu o spatulă de silicon şi apoi acoperi cu un strat de file de somon (circa 250 g). Toci caperele (păstrezi câteva şi pentru decor) şi le presari peste peşte. Torni amestecul de brânză rămas, uniformizezi şi mai adaugi un strat de felii de pâine fără coajă. Tai cubuleţe gogoşarul şi ardeiul gras. Pasezi brânza Feta într-un bol, adaugi laptele, boiaua şi cubuleţele de ardei gras şi gogoşar. Pui gelatina preparată conform indicaţiilor de pe pachet şi amesteci bine pentru omogenizare. Torni compoziţia de brânză în formă şi uniformizezi cu spatula de silicon. Dai la rece circa 12 ore. Scoţi terina din formă pe un platou şi o decorezi în momentul servirii cu jumătăţi de ou fiert, capere, o feliuţă de lămâie, frunze de busuioc, file de somon şi boia.