Tocăniţă de linte cu cârnaţi. Reţetă spaniolă

tocanita de linte cu carnati jpeg

Ştiai că în Chile este o tradiţie ca la miezul nopţii, la trecerea dintre ani, să mănânci o lingură de linte pentru un an plin de muncă şi de bani? Noi, cu siguranţă, ştim că nu îţi va fi de ajuns doar o lingură din această reţetă spaniolă de tocăniţă de linte cu cârnaţi.

Tocăniţă de linte cu cârnaţi. Reţetă spaniolă - Ingrediente

500 g linte, înmuiată o oră şi scursă 3-6 căni apă (sau supă de pui) 300 g cârnaţi 1 cutie de roşii tocate şi scurse 1 morcov tocat 2 cartofi, tăiaţi cuburi 1 ceapă tocată 3 căţei usturoi, feliaţi 3 frunze dafin sare 2 linguriţe boia afumată ulei de măsline

Tocăniţă de linte cu cârnaţi. Reţetă spaniolă - Mod de preparare

Feliază cârnaţii, Într-o oală mare, amestecă lintea, cârnaţii, roşiile, morcovul, cartofii, foile de dafin şi sare. Adaugă suficientă apă pentru a acoperi lintea şi a lăsa să fiarbă înainte de a da focul mai mic.

cârnaţii

Lasă pe foc 45 de minute, adăugând apă cât e nevoie pentru a acoperi. Cât se face lintea, pui 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie şi aşezi feliile de usturoi cam 30 de secunde. Apoi, dă la o parte usturoiul din tigaie, lasă uleiul şi dă deoparte.

lintea

Adaugă ceapa tocată în tigaie şi lasă la sotat la foc mediu până când devine translucidă. Apoi, scoţi ceapa şi dai deoparte. Ia tigaia de pe foc, mai pui puţin ulei şi adaugi boiaua afumată. Reaşezi tigaia pe foc timp de 15 secunde şi amesteci boiaua pentru a elibera aroma. Imediat torni o jumătate de cană de apă pentru a evita să se ardă boiaua.

boiaua

Într-un blender, adaugi usturoiul, ceapa şi apa cu boiaua afumată. Faci o compoziţie ca o pastă. Ai grijă că e fierbinte! Încorporezi cu grijă această pastă în lintea care fierbe pe foc în oală şi laşi să se termine timpul de preparare. Tocăniţă de linte cu cârnaţi este făcută atunci când cartofii şi morcovii s-au pătruns, iar lintea este moale.

http://www.sustainingthepowers.com/

Tocăniţă din carne de vită

Tocăniţă din carne de vită

Tocăniţă de pui cu roşii şi ardei

Tocăniţă de pui cu roşii şi ardei

Tocăniţă de varză murată cu carne de porc

Tocăniţă de varză murată cu carne de porc