Tocinei bucovineni

tocinei bucovineni jpeg

O reţetă tradiţională, foarte uşor de preferat care poate fi inclusă cu succes în meniul din aceste zile de sfârşit de săptămână.

Ingrediente

2 kg cartofi, daţi prin răzătoarea mică 3-4 linguri făină 2 linguri griş 3 ouă 3 linguri iaurt gras sare piper ulei, pentru prăjit

Mod de preparare

Amesteci cartofii scurşi cu făina şi cu grişul. Baţi ouăle, apoi le încorporezi în compoziţie, torni iaurtul şi omogenizezi bine aluatul. Potriveşti gustul de sare şi de piper.

Încingi ulei, iei din aluat cu o lingură de lemn şi prăjeşti tocineii pe ambele părţi până când devin aurii. Îi poţi servi ca desert cu smântână şi zahăr sau ca aperitiv cu smântână amestecată cu usturoi, mărar tocat fin, piper şi sare.