Tort cu cacao şi pepene verde

Originar din Africa, pepenele verde a început să fie cultivat în China în secolul al X-lea, iar în secolul al XIII-lea a fost adus şi în Europa. O legendă vietnameză spune că el a fost descoperit mai înainte în Vietnam. Prinţul Mai An Tiem, fiul adoptat al regelui Hung şi moştenitorul tronului, a fost exilat pe o insulă pustie, din motive necunoscute. I s-a zis că dacă va supravieţui acolo 6 luni, se va putea întoarce acasă. În timp ce prinţul se gândea cum să trăiască singur, o pasăre a zburat deasupra lui şi a scăpat o sămânţă. El a plantat-o şi din ea a crescut mai târziu un pepene.
Ingrediente
250 g făină
250 ml smântână
250 g zahăr
3 linguri coniac
4 linguri cacao pudră
100 ml lapte condensat
2 ouă
1 linguriţă praf de copt
100 ml lapte condensat
100 g zahăr
200 g unt
2 linguriţe cacao pudră
1 gălbenuş
1 lingură apă
5 felii pepene verde
250 g ciocolată cu lapte
150 g unt
Mod de preparare
Separi gălbenuşurile de albuşuri. Gălbenuşurile le baţi până devin o cremă albă, iar albuşurile le mixezi până obţii o spumă. Albuşurile le amesteci cu smântâna, zahărul, coniacul şi laptele condensat şi mixezi toate ingredientele 2 minute. Adaugi compoziţia de gălbenuşuri. Amesteci făina cu praful de copt şi pudra de cacao şi le torni, în ploaie, în cremă. Aluatul obţinut îl pui într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptorul încins aproximativ o oră, până trece testul scobitorii. Când este gata şi s-a răcit, împarţi blatul în 3 părţi egale.
Pentru cremă, amesteci gălbenuşul cu apa şi adaugi laptele condensat. Compoziţia o pui pe foc mic şi o amesteci continuu până se îngroaşă. Mixezi untul cu zahărul, apoi le amesteci în gălbenuş, care s-a răcit în prealabil. La final, adaugi pudra de cacao. Aşezi prima felie de blat pe un platou întins şi o ungi cu crema obţinută. Adaugi bucăţele de pepene verde. În acelaşi fel procedezi şi cu cea de-a doua felie de blat. Deasupra ultimului blat nu mai pui cremă. Pentru glazură, topeşti ciocolata cu untul pe baie de aburi, apoi torni amestecul
peste tort. Dai desertul la rece 3 ore.