Tort cu cacao şi pepene verde

tort cu cacao si pepene verde jpeg

Originar din Africa, pepenele verde a început să fie cultivat în China în secolul al X-lea, iar în secolul al XIII-lea a fost adus şi în Europa. O legendă vietnameză spune că el a fost descoperit mai înainte în Vietnam. Prinţul Mai An Tiem, fiul adoptat al regelui Hung şi moştenitorul tronului, a fost exilat pe o insulă pustie, din motive necunoscute. I s-a zis că dacă va supravieţui acolo 6 luni, se va putea întoarce acasă. În timp ce prinţul se gândea cum să trăiască singur, o pasăre a zburat deasupra lui şi a scăpat o sămânţă. El a plantat-o şi din ea a crescut mai târziu un pepene.

Ingrediente

250 g făină

250 ml smântână

250 g zahăr

3 linguri coniac

4 linguri cacao pudră

100 ml lapte condensat

2 ouă

1 linguriţă praf de copt

100 ml lapte condensat

100 g zahăr

200 g unt

2 linguriţe cacao pudră

1 gălbenuş

1 lingură apă

5 felii pepene verde

250 g ciocolată cu lapte

150 g unt

Mod de preparare

Separi gălbenuşurile de albuşuri. Gălbenuşurile le baţi până devin o cremă albă, iar albuşurile le mixezi până obţii o spumă. Albuşurile le amesteci cu smântâna, zahărul, coniacul şi laptele condensat şi mixezi toate ingredientele 2 minute. Adaugi compoziţia de gălbenuşuri. Amesteci făina cu praful de copt şi pudra de cacao şi le torni, în ploaie, în cremă. Aluatul obţinut îl pui într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptorul încins aproximativ o oră, până trece testul scobitorii. Când este gata şi s-a răcit, împarţi blatul în 3 părţi egale.

Pentru cremă, amesteci gălbenuşul cu apa şi adaugi laptele condensat. Compoziţia o pui pe foc mic şi o amesteci continuu până se îngroaşă. Mixezi untul cu zahărul, apoi le amesteci în gălbenuş, care s-a răcit în prealabil. La final, adaugi pudra de cacao. Aşezi prima felie de blat pe un platou întins şi o ungi cu crema obţinută. Adaugi bucăţele de pepene verde. În acelaşi fel procedezi şi cu cea de-a doua felie de blat. Deasupra ultimului blat nu mai pui cremă. Pentru glazură, topeşti ciocolata cu untul pe baie de aburi, apoi torni amestecul

peste tort. Dai desertul la rece 3 ore.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg