Tort cu căpşuni, fără coacere

Dacă nu vrei să petreci mult timp în bucătărie şi cu atât mai puţin să deschizi aragazul, noi îţi propunem să faci acest tort cu căpşuni, fără coacere.
De ce ai nevoie pentru tort cu căpşuni, fără coacere
Pentru blat
300 g biscuiţi
50 g zahăr
6 linguri unt
1 praf de sare
1 praf scorţişoară
Pentru umplutură
300 g căpşuni, feliate
500 g cremă de brânză
50 g zahăr tos
50 g zahăr pudră
100 ml smântână grasă
1 linguriţă esenţă de vanilie
Cum se prepară tort de căpşuni, fără coacere
Macini biscuiţii şi îi amesteci cu untul topit, zahărul, sarea şi scorţişoara. Tapetezi o formă de tort cu acest blat şi presezi uşor. Dai blatul la rece o oră. Pasezi jumătate din cantitatea de căpşuni şi le strecori prin tifon pentru a îndepărta excesul de suc. Mixezi crema de brânză cu zahărul, pui smântâna şi esenţa de vanilie. Întinzi piureul peste blat şi deasupra nivelezi crema de brânză. Decorezi tortul cu căpşunile rămase şi dai la rece.
Sursa foto http://theblondcook.com