Tort cu căpşuni şi pişcoturi

tort cu capsuni si piscoturi jpeg

Sunt de sezon! Sunt delicioase în deserturi cu gustul lor dulce-acrişor!

Ingrediente (1 tavă) 2 pachete de pişcoturi 100 g ciocolată albă 100 ml smântână de frişcă 10 g gelatină 300 g iaurt gras 500 g căpşune

Mod de preparare

Într-un vas, topeşti, la foc mic, ciocolata ruptă bucăţele şi torni smântâna de frişcă. Când ajunge la punctul de fierbere, dai deoparte, laşi să se răcească şi încorporezi gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe pachet. Pui compoziţia la frigider câteva ore.

Căpşunile le cureţi, le speli şi le tai jumătăţi. Păstrezi câteva pentru decor.Mixezi crema de ciocolată până când obţii o consistenţă fină, apoi încorporezi iaurtul şi, la final, adaugi căpşunile şi omogenizezi.

Tapetezi cu folie alimentară o tavă cu pereţi detaşabili. Aliniezi pişcoturile pe pereţii interiori ai tăvii, apoi adaugi crema de iaurt. Desertul îl acoperi cu o folie şi îl laşi la frigider peste noapte.Când s-a răcit suficient, scoţi partea detaşabilă a tăvii şi ornezi cu căpşuni.

foto: profimedia