Tort cu ciocolată, frişcă şi fructe de pădure

tort stockfood 00385696 580x400 jpeg

Dacă eşti mare amator de ciocolată şi frişcă şi în plus îţi plac aromele de fructe de pădure. Această combinaţie de tort cu ciocolata, frisca si fructe de padure este delicioasă, provoacă dependenţă şi din fericire, este uşor de făcut.

tort cu ciocolata

Ingrediente Tort cu ciocolată, frişcă şi fructe de pădure:

Pentru blat: - 8 ouă - 8 linguri făină albă - 8 linguri zahăr - Jumătate plic de praf de copt - Un vârf de cuţit de sare

- 300 ml lapte

- 8 linguri zahăr

- 1 zahăr vanilat

- 4 linguri făină

- 2 linguri cacao

- 1oo g

ciocolată

cu lapte

- 1 esenţă vanilie

- 200 g unt

- 300ml apă

- 6 linguri zahăr

- 1zahăr vanilat

Adaos la Tort cu ciocolată, frişcă şi fructe de pădure:

- 300 ml frişcă lichidă

- 400 g fructe de pădure

- 1 esenţă vanilie

Mod de preparare Tort cu ciocolată, frişcă şi fructe de pădure:

Ouăle se scot la temperatura camerei cu o oră înainte. Se separ albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu sarea, iar gălbenuşurile se freacă cu zahăr până se fac cremă. Peste gălbenuşuri se pun albuşurile, făina cernută amestecată cu praful de copt. Se amestecă încet până la omogenizare.

Se pune la copt la 180 de grade într-o cratiţă sau formă de tort în jur de 30 de minute. Blatul este de preferat să se facă înainte cu o zi şi se lasă într-un loc răcoros cu un prosop deasupra. Dacă se face în aceeaşi zi, se lasă la răcit complet.

Crema se prepară punând laptele într-o cratiţă împreună cu zahărul, esenţa şi zahărul vanilat. Se amestecă bine şi se pune la foc mic. Când începe să fiarbă laptele, se adaugă cacao şi făina, amestecând continuu cu un tel timp de câteva minute.

Trebuie să înceapă să arate ca o budincă, atunci se pune la topit şi ciocolata. Se pune într-un loc răcoros la răcit. Când este complet rece se adaugă untul bucăţi şi se mixează bine până se obţine o cremă fină. Se lasă la frigider în jur de 30 minute până la o oră.

budincă

Siropul se face pe foc, se lasă la răcit şi se însiropează blaturile de tort (două sau trei la număr). Frişca se bate bine cu esenţă de vanilie. Prima felie de blat se pune pe platou şi deasupra se pun crema de ciocolată şi fructe de pădure. Se face la fel cu a doua felie de tort, iar ultima felie de blat se îmbracă în frişcă şi se aşază peste. La final, tortul se îmbracă în frişcă şi se decorează cu fructe de pădure sau fulgi de ciocolată sau cu ce vă mai place.

Introduceti acest tort cu ciocolata, frisca si fructe de padure la frigider pentru cateva ore.

tort cu ciocolata, frisca

Poftă bună!

Briose cu vanilie si fructe de padure

Briose cu vanilie si fructe de padure

Tort dietetic cu fructe de padure

Tort dietetic cu fructe de padure

Pateuri cu ciocolata si frisca

Pateuri cu ciocolata si frisca