Tort cu ciocolată şi brânză de vaci FOTO

tort cu ciocolata si branza de vaci jpeg

După un meniu săţios, merge de minune şi ceva dulce. Şi ce poate fi mai bun decât un tort cu ciocolată şi brânză de vaci? Foloseşte ciocolată menaj cu un conţinut mare de cacao. Smântâna pentru frişcă este indicat să o ţii la frigider înainte de a o bate. Ca să fie pufoasă brânza de vaci, ţine-o la scurs şi mixeaz-o bine înainte de a încorpora restul ingredientelor.

Tort cu ciocolată şi brânză de vaci - Ingrediente (1 tavă)

200 g făină

2 linguri cacao

125 g unt

1 gălbenuş

500 g brânză de vaci

100 g smântână grasă pentru frişcă

3 gălbenuşuri

200 g ciocolată menaj

1 plic zahăr vanilat

100 g zahăr

zeama de la o jumătate de lămâie

coaja de la o lămâie

Tort cu ciocolată şi brânză de vaci - Mod de preparare

Într-un vas sau pe un blat de lucru cerni făina cu cacaua, peste care pui untul tăiat bucăţi mici şi amesteci. Adaugi un gălbenuş şi frămânţi până obţii un aluat omogen. Îl înfăşori în folie alimentară şi-l dai la frigider 30 de minute.

image

Pui brânza de vaci într-un vas, adaugi coaja şi zeama de lămâie şi gălbenuşurile. Adaugi zahărul tos şi pliculeţul de zahăr vanilat şi amesteci.

image

Baţi frişca şi o încorporezi, de jos în sus şi laşi crema deoparte. Scoţi aluatul şi-l întinzi cu sucitorul. Tapetezi o formă de tort şi pui aluatul numai pe fundul tăvii. Pui umplutura şi nivelezi.

image

Dai toată ciocolata menaj prin răzătoare deasupra tortului. Bagi tava la cuptorul încins 35-40 de minute.

image

foto: profimedia