Tort cu fructe de pădure şi marţipan

tort cu fructe de padure si martipan jpeg

Marţipanul, acest dulce-amar cu aer de sărbătoare. Acest tort cu fructe de pădure şi marţipan este acel dulce care te poate răsfăţa în orice zi de toamnă ori de iarnă. poţi păstra reţeta chiar şi pentru sărbători.

Tort cu fructe de pădure şi marţipan - Ce ai nevoie

300 g ciocolată cu lapte 800 ml frişcă lichidă 150 g biscuiţi caramel 125 g unt 20 g zahar vanilat 100 g fulgi de ciocolată 100 g marţipan 40 g zahăr pudră colorant alimentar roşu 100 g fructe de pădure

Tort cu fructe de pădure şi marţipan - Mod de preparare

Ciocolata se topeşte în 500 ml frişcă lichidă, dar fără să dea în clocot. Se toarnă într-un castron şi se lasă la frigider peste noapte.

Biscuiţii se macină cu un robot sau se dau prin maşina de tocat. Se adaugă untul înmuiat şi se frământă bine. Se pune amestecul pe fundul unei forme de tort cu diametrul de 24 cm şi se apasă bine. Să dă la frigider.

Se scoate crema de ciocolată de la rece şi se mixează până devine spumă. Se întinde peste blatul de biscuiţi şi se dă la rece până se pregăteşte frişca.

Restul de frişcă se bate cu zahărul vanilat, se amestecă în fulgii de ciocolată (se păstrează puţini pentru decor) şi fructele de pădure şi se întinde peste crema de ciocolată. Se dă blatul de tort la rece pentru câteva ore.

Se frământă marţipanul cu zahărul pudră, se împarte în două, iar o parte se frământă cu o picătură de colorant alimentar roşu pentru a ajunge la culoarea roz. Se întind două foi de 3 mm grosime şi se taie steluţe.

Se scoate tortul de martipan din formă, se presară cu fulgi de ciocolată şi se decorează cu steluţe de marţipan.