Tort cu iaurt şi portocale

tort cu iaurt si portocale jpeg

Nu tot ce este dulce îngraşă sau e nesănătos. Şi ne-am decis să-ţi dovedim asta odată cu acest desert „mozaic“, un tort cu iaurt şi portocale. Îţi va lua ceva timp să-l prepari, dar rezultatul, atât din pucnt de vedere al gustului cât şi al aspectului, este absolut uimitor.

Tort cu iaurt şi portocale - Ingrediente (1 tort)

Pentru blatul 1 4 ouă 4 linguri zahăr 3 linguri cacao 2 linguri făină 1 esenţă de rom

2 ouă

2 linguri zahăr

½ portocală

2 linguri făină

750 g iaurt

6 linguri zahăr

2 linguri cacao

2 pliculeţe gelatină

250 ml frişcă

1 portocală

100 g ciocolată

Tort cu iaurt şi portocale - Mod de preparare

Pentru primul blat baţi albuşurile spumă cu zahărul. Adaugi gălbenuşurile unul câte unul, cacaua, esenţa de rom şi făina, pe care o încorporezi încet. Torni compoziţia într-o formă de tort unsă şi tapetată şi o dai la cuptor pentru 20-30 de minute.

Pentru al doilea blat baţi albuşurile cu zahărul, adaugi zeama şi coaja de portocală, gălbenuşurile şi făina. Torni aluatul în forma de tort unsă şi tapetată şi o introduci la cuptor pentru 15-20 de minute.

Pui gelatina la înmuiat într-un pahar cu apă pentru 10 minute, după care o topeşti pe foc. Iaurtul îl mixezi cu zahărul, cacaua şi gelatina topită. În forma de tort aşezi blatul cu cacao, torni crema de iaurt şi pui blatul cu portocală. Întinzi frişca, ornezi cu felii de portocale, ciocolată rasă şi topită şi dai la rece două ore.