Tort de biscuiţi cu cremă de banane şi caramel

Tort de biscuiţi cu banane şi caramel jpeg

Dacă vrei o combinaţie dulce şi delicioasă de tort pentru un eveniment deosebit din viaţa ta, iată reţeta cea mai bună pentru un tort de biscuiţi cu cremă de banane şi caramel.

Uşor de preparat, este un tort răcoros, pe care îl poţi prepara oricând pentru diferite ocazii. Nu ai nevoie să faci un blat complicat, biscuiţii sunt foarte buni ca blat şi poţi folosi ce biscuiţi îţi plac. Iar bananele şi caramelul în aceeaşi combinaţie dau un gust fin tortului tău.

Ingrediente Tort de biscuiţi cu cremă de banane şi caramel:

- 300 g biscuiţi - 250 g margarină - 200 ml frişcă - 2 banane coapte - 50 g ciocolată - Suc de la 1-2 lămâi - 2 budinci caramel - 1 plic ness

Mod de preparare Tort de biscuiţi cu cremă de banane şi caramel:

Margarina şi ciocolata se pun la foc mic la topit. Biscuiţii se macină la maşină sau se rup bucăţi, în funcţie de preferinţă.

Margarina şi ciocolata topite se pun peste biscuiţii pisaţi şi se amestecă bine. Compoziţia aceasta se toarnă într-o formă de tort şi dacă se desface se mai adaugă biscuiţi măcinaţi sau făcuţi bucăţi. Se lasă la rece timp de 30 de minute. În acest timp se fac budincile de caramel cu lapte şi conform instrucţiunilor de pe plic.

Bananele coapte bine, dar nu înnegrite, se taie rondele, se aşază frumos peste stratul de biscuiţi şi se toarnă şi sucul de lămâie. După ce se fac budincile se lasă şi ele la răcit, apoi se pun peste banane.

Frişca se bate bine, iar plicul de ness se încorporează în ea. Se pune frişca peste budincă şi se mai lasă la rece 2 ore. Se ornează cu cacao sau suc de caramel sau cu orice altceva preferaţi. Un tort delicios, răcoritor şi numai bun de savurat la orice oră din zi. Poftă bună!