Tort de ciocolată cu cremă

Un desert căruia nu îi vei putea rezista prea mult, tortul de ciocolată cu cremă este ideal pentru ocaziile deosebite sau atunci când vrei să te răsfeţi cu ceva dulce.
Ingrediente
350 g zahăr 230 g făină 2 linguriţe bicarbonat de sodiu 1 linguriţă praf de copt ½ linguriţă sare 150 g ciocolată topită 50 g cafea 170 g smântână 60 ml ulei 1 linguriţă esenţă de vanilie 200 g ciocolată cu lapte 40 ml lapte 500 g frişcă fructe, opţional
Mod de preparare – Tort de ciocolată cu cremă
Preîncălzeşti cuptorul la 176 °C. Amesteci bine primele 10 ingrediente. Torni compoziţia într-o tavă rotundă. Dai la cuptor 50-55 de minute sau până când blatul trece testul cu scobitoarea. Laşi la răit 10 minute, apoi înţepi din loc în loc blatul cu ajutorul unui capăt de lingură subţire din lemn.
Rupi restul de ciocolată în bucăţele, păstrând 5-6. Topeşti ciocolata şi o amesteci cu laptele până la omogenizare. Torni compoziţia prin găurile formate în blat. Dai la rece 1 oră.
Nivelezi frişca deasupra. Decorezi tortul cu ciocolata păstrată topită şi fructe.
Sursa http://www.snackworks.ca