Tort diplomat cu piersici din compot FOTO

tort diplomat cu piersici din compot jpeg

Tortul copilăriei! Cu mere, cu piersici, pere ori vişine! Nici nu mai contează! Pentru că un tort diplomat cu piersici din compot este atât de delicios, atât de savuros şi atât de ademenitor, încât nici nu-ţi vine să-l împarţi cu altcineva.

Tort diplomat cu piersici din compot - Ingrediente (1 tort)

1 pachet pişcoturi 5 ouă 10 linguri zahăr 5 linguri lapte praf 1 l frişcă lichidă compot de piersici 3 pliculeţe gelatină ½ fiolă esenţă vanilie ½ fiolă esenţă portocale coajă rasă de la o lămâie

1 plic gelatină

8 jumătăţi de piersici din compot

80 ml suc de la compotul de piersici

Tort diplomat cu piersici din compot - Mod de preparare

Amesteci ouăle, zahărul şi laptele praf într-un vas. Razi coajă de lămâie, amesteci şi pui vasul pe baie de aburi. Laşi până se întăreşte crema, amestecând continuu. Dai la răcit.

image

Pui gelatina la înmuiat, în 100 ml apă, circa 15 minute. O topeşti pe foc şi, când este aproape rece, o amesteci cu crema de ou. Mixezi frişca şi o dai la rece pentru 15 minute. Apoi o amesteci cu piersicile tăiate cubuleţe, cu esenţele şi crema de ou cu gelatină.

image

Într-o formă de tort cu inel detaşabil aşezi la bază o hârtie pergament, pe care pui pişcoturi însiropate în zeama de la compotul de piersici. Aşezi şi pe margini. Torni crema în formă, o nivelezi şi o dai la rece pentru 2 ore.

image

Pentru decor, tai piersicile şi le aşezi frumos deasupra tortului. Pui gelatina la înmuiat în zeama de la compotul de piersici pentru 15 minute. O topeşti pe foc şi o picuri cu o lingură uniform deasupra fructelor. Dai la rece încă 30 de minute. Pui forma pe un platou, detaşezi inelul şi legi de jur împrejurul pişcoturilor o fundă.

image

foto: profimedia