Tort Genoise cu fructe de p─âdure

tort dietetic cu fructe de padure jpeg

Dac─â ai o ocazie ce trebuie s─ârb─âtorit─â ┼či nu mai ai idei pentru deserturi fine ┼či speciale, iat─â o re┼úet─â rafinat─â care s─â te scoat─â din ├«ncurc─âtur─â. Tortul Genoise cu fructe de p─âdure este tot ce ai nevoie pentru zilele importante din via┼úa ta. Savureaz─â-l al─âturi de cei dragi.

Ingrediente Tort Genoise cu fructe de p─âdure:

Pentru blat:

  • 8 ou─â potrivite
  • 250 de grame de zah─âr pudr─â
  • 50 de grame de unt
  • 250 de grame de f─âin─â

Pentru umplutur─â:

  • Fructe de p─âdure mixte: zmeur─â, coac─âze ro┼čii, fragi, afine ┼či altele
  • 500 de ml de sm├ónt├ón─â pentru fri┼čc─â
  • Zah─âr pudr─â
  • 2 linguri┼úe de zah─âr vanilat

Mod de preparare Tort Genoise cu fructe de p─âdure:

Pentru ├«nceput, se aprinde cuptorul la 180 de grade Celsius ┼či se ung dou─â t─âvi rotunde de tort cu unt ┼či se presar─â cu f─âin─â.

Zah─ârul ┼či ou─âle se pun ├«ntr-un castron rezistent la temperatur─â, iar castronul se pune peste o oal─â plin─â cu ap─â fierbinte. Apoi, se amestec─â bine cu o spatul─â sau cu mixerul p├ón─â se dubleaz─â volumul. Se ia castronul de pe oal─â ┼či se mai amestec─â 10 minute. Compozi┼úia trebuie s─â curg─â panglici de pe tel.

Untul se tope┼čte ├«ncet p├ón─â devine auriu ┼či se pune treptat ├«n amestecul cu ou ┼či zah─âr. Se amestec─â cu mixerul bine de tot s─â fie o compozi┼úie spumoas─â. Dup─â aceea, f─âina se cerne ┼či se toarn─â ├«n ploaie, treptat, peste compozi┼úie. Nu se mixeaz─â c├ónd se adaug─â f─âin─â.

Compozi┼úia se ├«mparte ├«n dou─â p─âr┼úi egale ┼či se pune la cuptor timp de 25 de minute maximum sau p├ón─â c├ónd trece testul cu scobitoarea. Se scot ┼či se las─â la r─âcit mai ├«nt├ói ├«n t─âvi, apoi pe un gr─âtar.

Sm├ónt├óna pentru fri┼čc─â se bate bine cu zah─ârul vanilat p├ón─â devine o fri┼čc─â cremoas─â ┼či spumoas─â. Apoi, c├ónd blaturile s-au r─âcit, se taie fiecare blat ├«n dou─â, astfel vor rezulta 4 blaturi egale.

Asamblarea se face direct pe platou. Se pune primul blat, apoi se ├«ntinde un strat de fri┼čc─â, unul de fructe de p─âdure, apoi alt strat de fri┼čc─â ┼či tot a┼ča p├ón─â se epuizeaz─â toate blaturile. Ultimul blat se acoper─â cu fri┼čc─â ┼či cu fructe de p─âdure. La final se pudreaz─â cu pu┼úin zah─âr pudr─â ┼či se bag─â la frigider pentru c├óteva ore. Este delicios, poft─â bun─â!



Recente

zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg
copil mancare sanatoasa shutterstock 376928611 jpg
salata de vinete shutterstock 1789607375 jpg
afinata shutterstock 1163799046 jpg
tarator supa de iaurt cu castraveti shutterstock 685307626 jpg
cirese 1 advertorial jpeg
panna cotta caise shutterstock 288283781 jpg
plachie de pește shutterstock 529239796 jpg
salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg