Tort Mareşal cu ciocolată

tort maresal cu ciocolata jpeg

Tortul Mareşal cu ciocolată sună foarte pompos, dar adevărul este că este un tort destul de uşor de preparat, foarte delicios şi fin. Servit oricând, acest tort te poate salva şi din situaţii urgente, mai ales că nu este complicat şi nu ia foarte mult timp. Ciocolata nu dă greş niciodată, aşa că este exact ce ai nevoie atunci când nu ştii ce desert să prepari pentru un anumit eveniment.

Ingrediente Tort Mareşal cu ciocolată:

  • 10 ouă
  • 100 de game de cacao
  • 500 de grame de zahăr pudră
  • 500 de grame de margarină
  • 125 de ml de apă
  • 1 lingură de făină
  • 2 linguri de pesmet fin din biscuiţi
  • 2 linguri zahăr vanilat
  • Esenţă de rom

Mod de preparare Tort Mareşal cu ciocolată:

Zahărul şi cacao se pun într-o crăticioară şi se lasă la foc mic să dea în clocot. După ce au dat în clocot, se iau de pe foc şi se lasă la răcit timp de 1-2 minute. Apoi, după ce s-au separat albuşurile de gălbenuşurile, se adaugă rând pe rând gălbenuşurile peste zahăr şi cacao.

Această compoziţie se împarte în trei părţi egale. O parte se amestecă cu lingura de făină, care ar fi bine să fie cu vârf, cu cele două linguri de pesmet fin, tot cu vârf. La final, se adaugă albuşurile bătute spumă anterior cu 2-3 linguri de zahăr. Când este gata, se pune într-o tavă rotundă de tort, tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor  până trece testul cu scobitoarea. Oricum, nu mai mult de 25 de minute. Se scoate şi se pune pe un platou la răcit.

Celelalte două părţi se amestecă cu margarina şi se mixează bine, până se obţine o cremă spumoasă. Se adaugă apoi 2-3 linguri de zahăr, zahărul vanilat, 3 linguri de cacao şi esenţa de rom. Se amestecă bine până se omogenizează toate şi se dă la frigider pentru o oră.

Pentru glazură se folosesc 50 de grame de ciocolată, care se topesc cu puţină apă. Se freacă apoi cu 50 de grame de zahăr pudră până se face o cremă densă.

Blatul se taie cu grijă în două părţi. Primul blat se pune pe platou, peste el se întinde bine crema din frigider. Se pune şi cel de-al doilea blat, care se acoperă cu glazura de ciocolată. Tortul se ornează cu fâşii de ciocolată. Simplu şi rapid, aveţi un tort delicios în faţă. Poftă bună!