Tort mousse de ciocolată în trei culori

tarta cu trei feluri de ciocolata jpeg

Tot auzim din ce în ce mai des că ar fi bine să mâncăm ciocolată neagră, cu un procent cât mai mare de cacao. Studiile medicale confirmă şi explică de ce aceasta poate fi considerată un adevărat medicament natural!Flavonoizii din cacao ajută la normalizarea tensiunii arteriale şi la scăderea colesterolului. Datorită flavonoizilor din cacao, vasele de sânge din creier se dilată şi permit pătrunderea unei cantităţi mai mari de sânge şi implicit de oxigen. Foloseşte şi tu cea mai bună ciocolată pentru această reţetă de tort mousse de ciocolată în trei culori.

Tort mousse de ciocolată în trei culori - Ingrediente

Pentru aluat 125 ml ulei 125 ml apă minerală 150 g făină 1 praf de copt 4 ouă 4 linguri pudră de cacao 150 g zahăr pudră 2 linguriţe esenţă de rom

4 ouă

10 linguri zahăr

5 linguri lapte praf

650 ml frişcă lichidă

4 pliculeţe gelatină

½ fiolă esenţă de vanilie

3 linguri ciocolată tartinabilă

200 g ciocolată menaj

coacăze

ornament ciocolată albă

Tort mousse de ciocolată în trei culori - Mod de preparare

Pentru aluat, amesteci ouăle cu zahărul până devin spumoase, torni treptat uleiul, alternând cu apa minerală, apoi esenţa de rom. La final, adaugi treptat făina cernută împreună cu pudra de cacao şi praful de copt şi amesteci bine până se omogenizează perfect. Torni compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, o introduci în cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute, la temperatură medie. Scoţi blatul din tavă şi-l laşi la răcit.

Pentru cremă, amesteci ouăle cu zahărul şi cu laptele praf. Îl pui pe baie de aburi şi laşi până se întăreşte crema, amestecând continuu. Dai la răcit. Pui gelatina la înmuiat în 130 ml apă pentru 15 minute. O topeşti pe foc şi apoi o dai deoparte să se răcească. O amesteci cu crema de ou.Mixezi frişca şi o dai la rece 15 minute. Apoi o amesteci cu esenţa de vanilie şi cu crema de ou cu gelatină. Trei sferturi din cremă o amesteci cu 3 linguri cu ciocolată tartinabilă.

Formezi din hârtie de copt mici cilindre în care vei asambla minitortul. Mai întâi, tai cu un pahar cercuri din pandişpanul de cacao. Adaugi peste, cu ajutorul unui poş, aproximativ trei degete de cremă de cacao,apoi două degete de cremă de vanilie şi nivelezi. Repeţi operaţiunea până epuizezi toate ingredientele.Dai formele la rece pentru 3-4 ore. În momentul servirii, ornezi tortuleţele cu ciocolată menaj topită,coacăze roşii şi ciocolată albă.