Turtă dulce, un adevărat răsfăţ

Pentru cei mici, turta dulce va fi întotdeauna un desert atrăgător, mai ales dacă decupezi aluatul în forme care de care mai haioase. Încearcă şi tu reţeta de mai jos şi vei vedea cât de simplă este turta dulce!
Ingrediente
350 g făină 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 2 linguriţe praf de ghimbir 1 linguriţă scorţişoară 125 g unt 175 g zahăr brun 1 ou 4 linguri miere Pentru glazură 125 g unt moale 200 g zahăr pudră, cernut 1 linguriţă esenţă vanilie 1 lingură lapte bombonele colorate
Mod de preparare
Cerni făina amestecată cu bicarbonatul de sodiu, ghimbirul şi cu scorţişoara într-un vas. Adaugi untul şi mixezi până obţii un aluat sfărâmicios. Apoi încorporezi zahărul.
Baţi oul împreună cu mierea, torni peste aluat şi mixezi până obţii o compoziţie omogenă. Laşi să se răcească în frigider 15 minute.
Încingi cuptorul la 180 °C şi pui hârtie de copt în 2 tăvi. Întinzi aluatul în strat gros de 0,5 cm. Decupezi în formele dorite şi le aşezi în tavă, lăsând spaţiu între ele. Dai la copt 12-15 minute. Laşi tava deoparte 10 minute, apoi scoţi într-un vas bucăţile de turtă dulce.
Pentru glazură, pui untul într-un vas şi mixezi până devine pufos. Încorporezi zahărul pudră şi mixezi iar. Adaugi laptele şi esenţa de vanilie şi mixezi până obţii o compoziţie cremoasă cu care ornezi, după imaginaţie, bucăţile de turtă dulce. Pui şi câteva bombonele.
Turtă dulce de casă – reţeta de post