Vinete umplute cu carne şi orez

vinete umplute cu carne si orez jpeg

Săptămâna aceasta ne delectăm cu reţete cu vinete. Sunt printre preferetale noastre şi vrem să devii, dacă nu eşti deja, unul din fanii lor!

Ingrediente

4 vinete 1 ceaşcă de orez 500 g carne tocată de vită 6-7 roşii bine coapte 200 ml suc de roşii 1 legătură pătrunjel verde 2 linguri zeamă de lămâie 1 ceapă 3 căţei de usturoi 2-3 linguri ulei 50 g caşcaval sare piper

Cum se prepară

Se taie vinetele în două, pe lungime. Se scobeşte cu grijă miezul, lăsând un strat subţire sub coajă. Se stropesc cu zeamă de lămâie, se condimentează cu ­sare şi piper şi se aşază ­într-o tavă unsă cu ulei. Se toacă miezul vinetelor şi ceapa, se călesc în ulei bine încins până încep să se înmoaie. Se adaugă carnea tocată, orezul spălat bine, roşiile curăţate de pieliţe şi tocate, păstrând două pentru decor, căţeii de usturoi zdrobiţi şi pătrunjelul tocat fin. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se lasă să fiarbă 10-15 minute, amestecând din când în când. Se umplu jumătăţile de vinete cu această compoziţie, se adaugă în tavă 50 ml apă, sucul de roşii, sare şi piper, după gust, şi se pun la cuptor pentru circa 45 de minute. Cu zece minute ­înainte să fie gata, se presară caşcavalul ras. Se servesc calde, decorate cu felii de roşii şi stropite cu sosul din tavă.