Toată lumea ştie să prepare orezul într-un fel sau altul, după gustul propriu. Dacă ştii să prepari un risotto bun vei cuceri inimile tuturor apropiaţilor. Noi te învăţăm cum să-l prepari!

Ingrediente:

un sfert cană lapte
2 căni orez puţin fiert
jumătate cub pentru supă
2 felii şuncă, tăiate fin
2 căţei usturoi, pisaţi
1 ceapă, tăiată
ulei
5 căni de ciuperci tăiate
un sfert cană vin alb
sare
piper
jumătate cană ceapă verde tăiată

Mod de preparare:

Amestecă într-o oală mare laptele, cu orezul şi cubul de supă. Dă flacăra măricică şi lasă să fiarbă. Apoi, când începe să fiarbă, dă focul mai încet. Pune şunca într-o tigaie şi prăjeşte câteva minute împreună cu ceapa şi usturoiul. Adaugă ciupercile şi sotează. Poţi adăuga ulei dacă simţi că este nevoie. Potriveşte de sare şi piper, adaugă vinul alb. Lasă pe foc, dar amestecă în tot acest timp.

Pune tot ceea ce este în tigaie în oală. Lasă la preparat la foc mic pentru un sfert de oră sau puţin mai mult. Gustă şi adaugă sare şi piper dacă e nevoie, apoi presară ceapă verde pe deasupra.

Sursa: culinarytribune.com

Loading...