Orezul brun este o opţiune mai sănătoasă, mai ales dacă prepari risotto. În plus, ciupercile rumenite îi dau o savoare deosebită, iar brânza pecorino în combinaţie cu orezul cremos este delicioasă.

 

Ingrediente:

200 g ciuperci porcini uscate
1,6 l apă
125 ml apă extra
1 praz mic
1 căţel de usturoi
130 g orez brun
2 linguri pecorino rasă
2 linguri ulei
75 g ciuperci oyster
75 g ciuperci brune
cimbru
1 lingură zeamă de lămâie


Mod de preparare:

Combină ciupercile uscate şi apa într-o cratiţă la foc mediu şi dă un clocot. Ia de pe foc şi las-o 15 minute. Scurge apa şi păstreaz-o, apoi toacă 2 linguriţe de ciuperci şi pe restul lasă-le deoparte.

Pune apa de la ciuperci la foc mic, acoperită. Adaugă orezul şi celelalte ciuperci în oală, amestecând ocazional până când apa este absorbită.

Încinge uleiul într-o tigaie şi adaugă ciupercile oyster şi cele brune şi rumeneşte-le bine. Aezonează şi ţine-le acoperite să fie calde.
Serveşte risotto cu ciupercile rumenite, cimbru şi puţină brânză.

https://www.womensweeklyfood.com.au/recipes/mushroom-brown-rice-risotto-29306

Loading...