Risotto de quinoa cu pui, ciuperci şi praz este un fel de mâncare extrem de hrănitor, deoarece conţine ingrediente bogate în proteine , colesterol bun (HDL), precum şi vitamine şi minerale.

Quinoa este cunoscut drept un aliment care conţine toţi aminoacizii esenţiali de care organismul are nevoie. De asemenea, este uşor de digerat, ceea ce îl face excelent pentru eliminarea toxinelor.

Ingrediente Risotto de quinoa cu pui,  ciuperci şi praz

  • quinoa
  • 1 praz mediu
  • 2 bucăţi de piept de pui (500 g)
  • 1 lingură de unt (20 g)
  • Sare si piper
  • 1 lingură de ulei de măsline (15 ml)
  • ¼ cană de vin alb (50 ml)
  • 1 pachet de ciuperci (150 g)
  • 1 lingură de parmezan rasă (20 g)

Gogosi pufoase la cuptor

Mod de preparare Risotto de quinoa cu pui,  ciuperci şi praz

Mai întâi, lăsaţi quinoa să se înmoaie în apă cel puţin două ore. Folosiţi două căni de apă pentru fiecare ceaşcă de quinoa. Înmuind quinoa, puteţi elimina toată spuma pe care o degajă în starea sa brută. După două ore, clătiţi quinoa şi mutaţi-o într-o oală pentru a o găti. Se fierbe în apă sărată aproximativ 15 minute.

Marinează piepturile de pui (după cum îţi place) şi găteşte-le pe grătar. Când sunt gata, tăiaţi-le în fâşii groase, de dimensiuni medii.

Apoi, încălziţi untul în tigaie la foc mediu. Curăţaţi şi tăiaţi ciupercile şi prazul în bucăţi mici. După aceea, puneţi-le în tigaie şi gătiţi câteva minute. Amestecaţi-le constant.
Adaugă quinoa preparată în tigaia cu prazul şi ciupercile. În timp ce amestecaţi, adăugaţi treptat vinul.
După 10 sau 15 minute, opriţi focul.

Se amestecă risotto-ul obţinut din quinoa, praz şi ciuperci cu bucăţile de pui. Adăugăţi în farfurie, pe deasupra, parmezanul ras şi, după gust, sare şi piper.

Poftă bună!

Loading...