Rizoto este un delicios preparat italian, care presupune folosirea unui orez specala, dar şi a vinului, pentru aromă şi a parmezanului, pentru cremozitate. Merită să încerci această variantă pentru un răsfăţ de weekend.

 

 

Ingrediente

  • 350 ml supă legume
  • 300 g orez pentru rizoto 
  • 350 ml vin roze se
  • 4 linguri parmezan ras
  • 1 ceapă roşie mar
  • 2 linguri ulei măsline
  • 2 linguriţe unt
  • 1 căţel de usturoi
  • sare, piper, după gust

Speli orezul şi îl laşi la înmuiat aproximativ 20 de minute, după care îl scurgi. Speli ceapa şi usturoiul, apoi le cureţi şi le mărunţeşti. Pui o cratiţă antiaderentă pe aragaz, la foc mic, şi căleşti în ulei ceapa şi usturoiul.

Adaugi orezul scurs şi amesteci încontinuu 1-2 minute. Torni vin roze cât să acopere orezul şi fierbi până când lichidul se evaporă. Adaugi puţin din supa de legume şi continui să amesteci până când aceasta este absorbită de orez. 

Repeţi procedura timp de 10- 15 minute, adăugând, alternativ, vin roze şi supă şi amestecând încontinuu. 

La final, adaugi untul şi parmezanul şi potriveşti gustul de sare şi de piper. Amesteci până ce rizotoul devine cremos. Presari piper proaspăt râşnit şi serveşti cald.

Prepară şi această variantă de rizoto plină de legume.

FOTO: Shutterstock

Loading...