Recomandarea este să consumi peşte cel puţin de două, trei ori pe săptămână. Dacă ai rămas fără idei pentru mesele principale, următoarea reţetă de crap va fi pe placul tău!

 

Ingrediente

  • 1 crap eviscerat, fără cap (1 kg)
  • sare
  • piper
  • ulei vegetal, pentru prăjit
  • 3 linguri făină albă

Pentru sos:

  • coaja de la 1 lămâie bio
  • 4 linguri unt
  • zeama de la 1 lămâie
  • sare
  • piper
  • foi de dafin, pentru decor
  • mărar proaspăt, pentru decor

Mod de preparare 

Tai crapul rondele şi le ştergi cu un şervet de bucătărie. Într-un bol, amesteci făina cu sare şi piper, după gust şi dai bucăţile de peşte prin amestec. Încingi uleiul într-o tigaie şi prăjeşti carnea pe ambele părţi, până se rumeneşte, apoi o dai deoparte. Într-o cratiţă, topeşti untul 3-5 minute la foc mic sau până capătă culoarea chihlimbarului şi stingi focul. Adaugi zeama şi coaja de lămâie şi potriveşti gustul de sare şi piper. Transferi rondelele de crap în sos. Serveşti preparatul imediat şi îl decorezi cu mărar proaspăt şi cu frunze de dafin.

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Tartine cu pastă de ton

Loading...