Ruladă cu ciocolată şi nucă

rulada cu ciocolata si nuca jpeg

De ce o ruladă cu ciocolată şi nucă? Pentru că ciocolata este ingredientul-cheie care e delicioas, te face fericit, îţi ridică moralul, iar nuca este acel plus de gust şi savoare care completează ciocolata. Mai e nevoie de vreun argument să vă convingem?

Ruladă cu ciocolată şi nucă - Ingrediente (1 ruladă)

Pentru blat 3 ouă 2 linguri cacao 1 lingură făină 3 linguri zahăr

300 g ciocolată

150 ml frişcă

4 linguri zahăr

1 esenţă de rom

100 g nucă pentru decor

Ruladă cu ciocolată şi nucă - Cum se prepară

Se bat albuşurile spumă tare cu zahărul şi se adaugă pe rând gălbenuşurile. Se pun făina şi cacaua şi se amestecă uşor, de jos în sus. Se toarnă compoziţia ­într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie de copt şi se ­coace 15 minute. După ce se scoate, se răstoarnă ­foaia de blat pe un prosop umed. Se rulează cu grijă foaia, cu tot cu

prosop.

Se pune frişca lichidă într-un ibric pe foc şi când este fierbinte, se dă deoparte, se adaugă 200 g ciocolată rasă şi se amestecă continuu. La final, se adaugă esenţa de rom. Se topeşte zahărul, se adaugă nucile măcinate, se mai ­lasă puţin pe foc şi se răstoarnă pe o farfurie. După ce

s-au răcit nucile caramelizate, se pisează.

Se desface foaia de blat din prosop, se unge cu crema de ciocolată şi se rulează din nou. Se topeşte ciocolata rămasă, se glazurează cu ea rulada şi se decorează cu nucile caramelizate.