Ruladă cu pui şi brânză, reţeta pas cu pas

rulada cu pui si branza jpeg

Un aperitiv uşor de preparat, rulada cu pui şi brânză este ideală pentru zilele în care ai invitaţi la masă sau pur şi simplu vrei să încerci o reţetă nouă.

Ingrediente

4 ouă

60 g maioneză

450 g  brânză mozzarella

900 g pulpe de pui, fără piele şi os

400 g carne de pui tocată

sare, după gust

piper, după gust

usturoi pudră, după gust

ceapă pudră, după gust

Cum pregăteşti rulada cu pui şi brânză

Încălzeşti cuptorul la 170 de grade. Baţi ouăle şi maioneza împreună. Combini cu brânza rasă.

image

Întinzi amestecul într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu specială. Dai la cuptor pentru 15 minute.

image

Condimentezi pulpele de pui cu sare şi piper, după gust. Într-un bol, încorporezi în carnea tocată usturoi, sare, piper şi ceapă, după gust. Desfaci folia cu grijă  de pe conţinutul cu ou şi brânză, cu ajutorul unei spatule şi îl aşezi pe o hârtie de copt.

image

Pui deasupra lui pulpele, într-un singur strat. Continui cu carnea tocată, pe al doilea strat.

image

Formezi o ruladă şi închizi capetele cu tot cu hârtie.

image

Înfăşori în două straturi de folie de aluminiu. Dai la cuptor 1 oră – 1 oră şi jumătate. Când s-a răcit complet desfaci rulada şi o tai rondele. Păstrezi restul la frigider. Serveşti imediat.