Ruladă din carne de vită cu crenvurşti şi castraveţi muraţi

rulada carne vita crenvursti castraveti murati jpeg

Puteţi prepara această ruladă din carne de vită cu crenvurşti şi castraveţi muraţi pentru o ocazie deosebită sau pentru a avea o gustare seara la cină. E o reţetă mai specială cu care merită să-ţi răsfeţi apropiaţii.

Ruladă din carne de vită cu crenvurşti şi castraveţi muraţi - Ingrediente

800 g muşchi de vită 300 g crenvurşti 4-5 castraveciori muraţi, cât mai subţiri 2 ardei graşi, de culoare roşie 2 linguri muştar dulce 200 ml supă de carne sau de legume 200 ml vin alb sec 50 ml ulei pătrunjel verde sare piper

Ruladă din carne de vită cu crenvurşti şi castraveţi muraţi - Mod de preparare

Se taie carnea în lungimea fibrei, obţinându-se o bucată dreptunghiulară. Se bate uşor cu ciocanul de şniţele pentru a se netezi, fără a o subţia prea tare. Se condimentează, după

gust, cu sare şi piper, se unge cu muştar, se aşază pe mijloc crenvurştii, castraveciorii muraţi şi bucăţi de ardei gras, apoi se rulează bucata de carne cu umplutura în interior. Se leagă cu aţă să nu se desfacă în timpul preparării şi se aşază într-un vas care merge la cuptor. Se stropeşte rulada cu ulei, se toarnă alături supa de carne sau de legume, se

acoperă cu folie de aluminiu sau cu capac şi se pune la cuptor pentru aproximativ 70 de minute, la foc potrivit.

Din când în când, se stropeşte cu sosul din cratiţă, iar la jumătatea timpului de preparare, se adaugă vinul. Când carnea este bine pătrunsă, se lasă cratiţa descoperită 20 de minute pentru a se rumeni frumos deasupra. Ruladă din carne de vită cu crenvurşti şi castraveţi muraţi se serveşte tăiată felii, caldă sau rece, garnisită cu crenguţe de pătrunjel verde şi, după gust, cu garnitură de orez fiert.